Een appartement of villa kopen in Tenerife waar je op moet letten bij uw aankoop, gratis advies en vastgoed research van dominiekdeknock.com

| Home ----|enter Contact & info | |enter Facebook | enter Linkedin -------------------- Persoonlijk advies bij aankoop, verhuis of investering.Waar moet je op letten bij uw keuze

Bij uw keuze komt het er vooral op aan binnen uw budget en persoonlijke eisen een eigendom te vinden aan de juiste prijs!

De prijs: bedrieg uzelf niet, er bestaan geen mirakels, grote kortingen kunnen een niet reële oorspronkelijke vraagprijs als oorzaak hebben. Momenteel zijn er wel wat eigendommen te koop maar dan niet op toplokaties van mensen of promotors die zich dringend van een hypotheek moeten ontdoen.

De ligging: Bijna geen appartementen hebben zowel s'morgens als s'namiddags zon! Kijk goed uit hoe het appartement of de woning gelegen is! Wens je s´morgens zon, kies dan uw eigendom op deze basis maar hou er rekening mee dat je s'avonds geen ondergaande zon meot verwachten en vice versa. Hou er rekening mee dat de volledige zone van Santa Cruz tot Costa Del Silencio in de winter veel wind uit het noord-oosten kan hebben, dus s'morgens zon betekent ook een terras met veel wind! In deze zone kies je beter voor een terras met avondzon en geschut van de wind. Vanaf Palm Mar zit je om de hoek van het eiland en heb je geen last meer van deze winden. Ideaal in deze zone van Palm Mar tot en met Los Gigantes is een Zuidelijk gericht terras met zeezicht, frontaal zeezicht biedt ondergaande zon maar kan de zon maar vanaf de middag aan je terras zoals bijvoorbeeld in bijna alle appartementen van Roque Del Conde.

De omgeving: Laat u bijstaan door iemand die de zone kent en weet wat er waar kan gebouwd worden. In geval alles bebouwd is, weet je precies wat er staat en wat het zicht is. Heb je braakliggende terreinen in de nabijheid, vraag dan welke bestemmingze hebben. Sport of vrije tijd kan een speeltuin betekenen maar ook een grote sporthal!

OPGELET update: Met de nieuwe wet op de bescherming van de kustzones lopen woningen in steden minder dan 20m van de zee en buiten de stad 100m van de zee het risico in de toekomst onteigend te worden! Zie nieuwsbericht Spanje Vandaag

De woning zelf: Hoe dichter bij de zee hoe ouder de gebouwen. Los Cristianos en Playa de las Américas zijn nu bijna 30 jaar oud, dus ook alle gebouwen op de eerste lijn! Zoek je nieuw en dicht bij zee, dan moet je ook naar de nieuwere urbanisaties uitkijken in de nieuwere zones. Kijk naar de plafonds op waterinzijpeling en de muren op kraken. Wil je verbouwingen toepassen vraag er dan een deskundige bij om te kijken wat draagmuren en en wat niet. Verwacht GEEN Belgische bouwkwaliteiten want die zijn er niet. Alles is gebouwd met betonnen snelbouwstenen gemaakt uit lava zand. dit wil zeggen bij nieuwbouw en vooral gelijkvloers mag je de eerste jaren en bij leegstand zoutafscheiding verwachten die je moeilijk of niet kan tegenhouden.

Al deze informatie en advies is gratis inbegrepen in mijn diensten. 
Informatie over het aankopen van een tweede verblijf, emigratie, overwinteren...
Waar kopen in Tenerife!
Wettelijke informatie voor residenten
Verhuizen naar Tenerife (Container, auto,...)
Belangrijk bij uw keuze!
Informatie en kosten voor een aankoop
Advocaten, juridisch advies en kontrole
Nuttige links voor na je aankoop (meubels, tv...)

De economische situatie in Tenerife

GOEDKOPE VLIEGTICKETS, HUURWAGEN...

Uit eten aanbevolen restaurants...


Makelaars, promotors en banken in Tenerife met wie ik samenwerk: Clearblue Skies, Crossley Morfit, Key Properties, Agustin Morales, Caleta Palms Resort, Baobab Domains, Second Home Tenerife, Tenerife Property Shop, Los Cristianos Properties, Tenerife Find a Home, Teneriferoyale, Luxury Properties, Magnolia Golf Resort, Tenerife Residences, Costa Azul Consulting, Tenerife Estate Agents, Tenerife online, BBVA, Banco Sabadell, Caixa Galicia, Acciona, Alicur, Arte Metro, Property Alliance, Ocean Properties, Tenerife Royale...

Wil je toch zelf al wat gaan rondzoeken!
Geen probleem... Zoek gerust in de sites van de verschillende makelaars of vraag een lijst met de links naar de immo makelaars waar ik mee samenwerk op. Noteer de referenties van de appartementen die u interesseren en stuur deze door. Samen met u beoordeel ik dan of uw selectie aan uw eisen voldoet en plannen we een bezoek ter plaatse want vele fotos en gegevens geven niet direct de werkelijkheid weer!